Kaukro | Helena Flinthøj: Hjemmebanefordele • KAUKRO
Kaukro Line Logo
Kaukro Logo
© 2018 Kaukro.
All rights
reserved.

Hjemmebane-fordele

Dato
12. juli 2017
Model / Kunde
Helena Flinthøj
Beskrivelse

HJEMMEBANE-FORDELE

Det var egentlig bare sådan, at Helena skulle kigge forbi og udvælge sine favoritter blandt billeder fra sidste shoot.
Men det skulle snart blive til noget helt andet…

 

ARBEJDET FORDELES

Jeg havde traditionen tro uploadet alle billeder fra shootet til en server, hvor Helena (ligesom alle andre jeg fotograferer) frit kan vælge 5 billeder imellem dem alle sammen.

– “Pssst. Og imellem dig og mig, så er det faktisk også lidt af egoistiske årsager…”

Sagen er nemlig den, at der ofte er virkelig mange billeder at vælge imellem, så ved at pålægge modellen det ansvar, fritager jeg mig selv den opgave.

 

FOTOGRAFENS SVÆRE VALG

Ok, det er ikke udelukkende at egoistiske årsager. Det er faktisk også for at vise dem, jeg tager billeder af, hvor meget arbejde, der rent faktisk går i sådan nogle billeder. Timer af det arbejde, som ingen ser. Og samtidig grunden til at fotografer altid er så “dyre”!

Jeg kan fortælle så meget, at der for hver time, der fotograferes, kan beregnes minimum fire gange(!) så lang tid til udvælgelse af billeder, samt redigering af de udvalgte.

Og lige så sikkert som amen i kirken, skrev Helena da også til mig, at det der udvælgelse simpelthen var en plage, for “mange billederne ligner jo hinanden”! Ja, det er sagens kerne og den ubetinget største tidskræver; at udvælge ét billede imellem måske 10 næsten-identiske billeder.

 

TAGET PÅ ORDET

Så for at hjælpe Helena med opgaven (og i forlængelse deraf hjælpe mig selv!), foreslog jeg hende, at kigge forbi så vi sammen kunne gennemgå alle 380 billeder fra dagen før.

Og som en lidt munter kommentar fik jeg sagt, at hun da bare “kunne tage nogle aftenkjoler med, så kunne vi fortsætte, hvor vi slap dagen i forvejen”.

Til min overraskelse, havde hun faktisk taget en stor portion af sit klædeskab med. Inklusiv tøjet fra dagen før. Og pludselig var vi i gang med at fotografere igen…

 

SVÆRE, SJOVE IDÉER

Helena og jeg havde en fantastisk hyggelig aften, hvor idéerne kom i en lind strøm. Men den sværeste, mest omstændige og tidskrævende idé, var da jeg fik et billede i tankerne om en lille alfe-Helena.

Hun skulle så fritlægges fra det ene billede (altså hvor baggrunden skulle fjernes!), og så skulle hun over på en anden baggrund. Den anden baggrund var så et billede af et bed, hvor hun så skulle ende med at stå i.

 

EN IDÉRIG MODEL

Og her kommer så det geniale ved at have en model som Helena. For hun videreudviklede den oprindelige idé, så hun ikke bare skulle stå der, men at hun skulle være omringet af ildfluer. Og hun ville have spidse alfeører!

Opgaven blev større og større, men det er sådan noget, som jeg synes er virkelig sjovt! Ok, det tager også sin tid, når man pludselig skal prøve en masse af for første gang.

Alfe-billedet alene kom til at tage 4 timer at redigere.

Men til det vil jeg så også sige, at det er et af de billeder, som jeg er allermest glade for.